North By Northwest (2005)

Drie bewegers met elk een eigen stijl (mime, moderne dans en streetdance & andere movements) ontmoeten elkaar op één kruispunt. Een plek met de coördinaten 52°21'NB / 4°55'OL. Samen gaven ze vorm aan Made in da Shade's maxisingle: North by Northwest.

Made in da Shade, dansvoorstelling

 • "Drie dansers/bewegers en één DJ- het gaat over identiteit: wie ben ik, wat doe ik, waar kom ik vandaan. Een Marokkaanse die na een sluierdans een tasje steelt, een Braziliaanse die niet van Portugees houdt en de samba niet wil dansen, niet genoeg met haar billen schudt en wier benen door de anderen worden vastgebonden en die door iemand uit het publiek moet worden bevrijd. En zo nog veel meer. Ik zat me af en toe te ergeren, het nivo van bewegen is niet bij iedereen even geweldig, maar verschrikkelijk leuk dat naast alle moeilijke discussies over integratie e.d. dit er zomaar staat in het theater en me echt aan het denken zet: wie ben ik en in hoeverre is mijn identiteit afhankelijk van mijn nationaliteit e.d. Een speelse voorstelling - een aanrader, vind ik. (mb, gezien 08/03/05, try out.)" - MOOSE.nl (Alles over theater)

  North by Northwest was een zinnenprikkelend interactief experiment vol beweging, beeld en muziek.

  beweging & spel: Mike van Alfen, Rose Akras & Senna Gourdou, Shade Interactive (beeld, muziek & interaction design): Marcel Wierckx, Ruud Lanfermeijer (coach), Michiel Cohen Jehoram, coach & eindregie : Marjorie Boston, teksten : Maarten van Hinte

  Het oosten / Mike van Alfen studeerde in 1989 af aan de Mime-opleiding van de Theaterschool te Amsterdam. Sindsdien is hij als free-lance speler betrokken geweest bij een groot aantal projecten in binnen- en buitenland, waaronder bij Wouter Steenbergen, Jan Langedijk, Michael Matthews, Trajekt, Tender, Virga Lipman, Terra en recentelijk Loes Hegger (‘Verhuizen’). Voor Made In Da Shade was hij als speler te zien in ‘Angel’, ‘Diggydotcom 2.0’ en in de game ‘Survival Kit’ op De Slapeloze Nacht. Daarnaast maakte hij (alleen en in samenwerking) een zestal bewegingsvoorstellingen waarvan de laatste ‘Zeiss’ (co-produktie met Het Veemtheater 2002) is.

  Het westen / Rose Akras is sinds 20 jaar professioneel met dans bezig. Zij is opgeleid in Londen (Rambert School of Ballet), New York (José Limón Dance Foundation) en in Amsterdam (School for New Dance Development). Zij werkte als danseres, choreografe en docente in Brazilië, Portugal, Oostenrijk, de VS en Nederland. Eén keer per jaar reist zij naar Brazilië om les te geven aan de faculteit voor Theater en Danskunst aan de Katholieke Universiteit van São Paulo en bij verschillende dansscholen en professional dansgezelschappen in Brazilië. Momenteel werkt zij als gastdocente aan de Rotterdamse Dansacademie

  Het zuiden / Senna, streetdancer en zangeres, was al heel vroeg bezig met dans; ze bedacht haar eigen choreografieën en deed mee aan allerlei danswedstrijden. Sinds 2000 volgt ze streetdance lessen, eerst bij een amateur-dansschool, maar na een jaar ging ze Jake’s Dance Factory, een dansschool waar ze gespecialiseerd zijn in streetdance. Na haar vertrek bij de amateur-dansschool geeft ze daar nu een paar uur in de week zelf les aan verschillende groepen van beginnend t/m gevorderden in Haarlem en Amsterdam.